Miks on hambaniit teie suu tervise jaoks hädavajalik?

- 2024-09-13-

Hambaniit on üks olulisemaid vahendeid hammaste lagunemise ja igemehaiguste vastu võitlemisel. Kuigi hammaste harjamine kaks korda päevas on ülioluline, eemaldab hambaniidi kasutamine hambakatu ja bakterid, milleni teie hambahari ei ulatu. Suuhügieeni eiramine võib aga kaasa tuua tõsiseid tagajärgi, nagu hambaaukude ja igemehaigused. Niidi kasutamine võib selliseid hambaprobleeme ära hoida ja säästa teid kulukatest hambaravist.


Vaatamata selle tõhususele jätavad paljud inimesed korrapärase hambaniiti kasutamata. Ameerika hambaarstide assotsiatsiooni (ADA) läbiviidud uuring näitas, et ainult umbes pooled ameeriklastest kasutavad hambaniiti iga päev. Selle põhjuseks võib olla teadlikkuse puudumine või lihtsalt hambaniidi kasutamine tüütu ülesanne.


hambaniit on eriti oluline hambakatu, kleepuva bakterite kile eemaldamiseks, mis teie hammastele koguneb. Kui seda ei kontrollita, võib hambakatt kivistuda hambakiviks ning põhjustada igemepõletikku ja verejooksu. See võib lõpuks põhjustada parodontiidi, tõsist igemepõletikku, mis võib põhjustada hammaste väljalangemist.


Lisaks igapäevasele hambaniidi kasutamisele on oluline kasutada ka õiget hambaniidi tehnikat. ADA soovitab hammastevahelise prahi eemaldamiseks kasutada umbes 18 tolli hambaniiti ja edasi-tagasi liigutamist. Samuti peaksite hambaniidi kasutamisel olema õrn, et vältida igemete vigastamist.